چک لیست سئو ۲۰۲۲
تهیه چک لیست سئو (SEO Checklist) اولین و مهمترین قدم پس از طراحی سایت است که به شما کمک میکند سایت خود را مطابق با استانداردهای موتور جستجوی گوگل رتبه بندی کنید. پیاده سازی اصول و قوانین سئو در یک وب سایت موجب کسب رتبه مطلوب در صفحه نتایج جستجوی گوگل و افزایش میزان ترافیک ارگانیک آن میشود. الگوریتمها و استانداردهای گوگل همواره در حال به روزرسانی و تغییر است؛ از این رو تهیه چک لیست سئو به عنوان یکی از ملزومات راه اندازی و توسعه یک وب سایت در نظر گرفته میشود. سئوی سایت دارای انواع مختلفی است و هر نوع آن نیز از آیتمهای متعددی تشکیل میشود که باید یک به یک مورد توجه قرار گیرند و به صورت اصولی در وب سایت اجرا شوند. به همین بهانه در ادامه این مطلب کاملترین چک لیست سئو ۲۰۲۲ را در اختیار شما قرار میدهیم تا با پیاده سازی تمامی موارد آن بتوانید رتبه قابل قبولی در صفحه نتایج گوگل بدست آورید. بنابراین اگر میخواهید وب سایت خود را به صورت تخصصی ارتقا دهید، این مقاله را از دست ندهید و تمامی موارد چک لیست سئو را در آن اجرا کنید.
نحوه استفاده از چک لیست سئو
ما در اینجا چک لیست سئو که در سال ۲۰۲۰ به آن نیاز دارید را به چند بخش تقسیم کردهایم که تمرکز اصلی آنها بر روی بخشهای اصلی سئو میباشد. این بخشها عبارتاند از مبانی، سرچ کلمات کلیدی، سئو فنی، سئو سایت داخلی و خارجی و محتوا. این یک فرصت خوب است که سایت شما بسیاری از این نکات را در بربگیرد و اگر سایت از قبل دارای این موارد باشد، در این زمینه یک قدم جلوتر از دیگران هستید.
مواردی را که به آنها اشاره میشود را در سایت خود پیدا کنید، اگر نیاز به بهبود هست آنها را برطرف کنید. فرصتهای موجود در موقعیتهای متفاوت را به حداکثر برسانید و از آنها استفاده کنید. شایان ذکر است که موفقیت در سئو ناشی از پیروی از یک لیست چک نیست، بلکه برای پیشی گرفتن از رقبا است. شما باید اطمینان حاصل کنید که بیشتر این نکات را پوشش میدهید.
اصول چک لیست سئو
اگر اصول اولیه و پایهای را دراختیار نداشته باشید، سایت شما برای رتبهبندی در شرایط رقابتی و سختی قرار خواهد گرفت. در پایین نکات بسیار مهمی آمده است که آگاهی از آنها برای رسیدن به موفقیت به شما بسیار کمک خواهد کرد.
همانطور که میدانید کلمه SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization بوده و به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. هر وب سایت برای آنکه بتواند رتبه خوبی در صفحه نتایج گوگل بدست آورد باید اصول و قوانین مربوط به انواع مختلف سئو را به دقت اجرا کند. از آنجایی که این موارد از تنوع بالایی برخوردار هستند، تهیه یک فهرست کامل از آنها (چک لیست سئو) به شما کمک میکند تا بتوانید تمامی این موارد را به درستی در سایت خود پیاده کرده و هیچ موردی را از قلم نیندازید.
چک لیست سئو تکنیکال (Technical SEO)
مشکلات فنی مانند چوب لای چرخ سئو سایت شما است. در اینجا چک لیست سئو تکنیکال که باید آن ها را اجرا کنید، آمده است:
اگر سایت تازه تاسیس دارید، ساختار وب سایت خود را بچینید بسیار مهم است که بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو بتوانند به راحتی در وب سایت شما گردش کنند. به همین دلیل است که باید یک ساختار سایت منطقی ایجاد کنید. برای انجام این کار، یک نقشه ذهنی ساده ترسیم کنید. صفحات را با لینک داخلی به هم متصل کنید تا موتورهای جست و جو بتوانند به صفحات دیگر دسترسی داشته باشند.
مطمئن شوید که سایت شما قابل خزیدن است Google نمیتواند محتوایی که خزش نکرده را ایندکس کند، بنابراین مهم است که گزارش Coverage در گوگل سرچ کنسول را برای هرگونه هشدار و یا خطا بررسی کنید. هر صفحه ای که خزش نشده، دلیل آن نیز ذکر شده و در صورت مهم بودن صفحه، باید موانع خزش صفحه برطرف شود.
مطمئن شوید که سایت شما قابل ایندکس است ایندکس و خزیدن دو چیز متفاوت هستند. فقط به این دلیل که موتورهای جستجو می توانند یک صفحه را بخزند، به این معنی نیست که می توانند آن را ایندکس کنند. اگر متا تگ ربات «no index» یا x‑robots-tag در صفحه وجود داشته باشد، ایندکس کردن امکان پذیر نیست. گوگل وضعیت ایندکس URL های را در قسمت Coverage گزارش می دهد. اگر صفحات “noindex” دارید که باید ایندکس شوند، برچسب “no index” را حذف کنید.
از HTTPS استفاده کنید HTTPS به یک فاکتور رتبه بندی با تاثیر کم تایید شده است. اگر امروز از HTTPS استفاده نمی کنید، وقت آن رسیده است که تغییر رویه دهید. در کنار افزایش رتبه بالقوه، HTTPS از داده های بازدیدکنندگان شما محافظت می کند. این امر به ویژه در صورتی مهم است که هر گونه فرم تماس در سایت خود داشته باشید. اگر گذرواژه یا اطلاعات پرداخت را میخواهید، این یک الزام مطلق است
چگونه متوجه می شوید که سایت شما از HTTPS استفاده می کند؟ به دنبال یک قفل در نوار جستجوی مرورگر خود بگردید.
اگر میخواهید در مسیر سئو به درستی حرکت کنید، باید سئو داخلی را جدی بگیرید و برای بهبود سئو داخلی باید متا تگ های سایت خود را بررسی و بهینه کنید. متا تگ ها همیشه بخش مهمی از چک لیست سئو بوده اند. دقت کنید که در تایتل و دیسکریپشن حتما کلمه یا عبارت کلیدی وجود داشته باشد و تایتل به اندازه کافی جذاب باشد که کاربر را ترغیب به کلیک روی لینک سایت بکند.
توجه داشته باشید که به جز صفحه های که حاوی محتوای تکراری هستند، هیچ صفحه نو ایندکس نباشد زیرا این مورد می تواند سئو سایت شما را تخریب کند.